“Lojistik Sektöründe Staj ve İstihdam Toplantısı”

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu, bölüm akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ketenci ve öğrencilerimiz, İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde 6 Mart salı günü düzenlenen “Lojistik Sektöründe Staj ve İstihdam Toplantısı”na katıldılar.

Ev sahipliği ve bilgilendirici toplantıları için İstanbul Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz.

"Neden İhracat?"

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, 27 Şubat Salı günü Küçükçekmece yerleşkesi konferans salonunda "Neden İhracat?" başlıklı etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Mentor Gümrük Müşavirliği’nden İhracat Takım Lideri Hasan Korkmaz konuşmacı olarak katıldı.

Sektör tecrübelerini öğrencilerimize eğitici bir şekilde aktaran Hasan Korkmaz’a ve Mentor Gümrük Müşavirliği'ne katkıları için teşekkür ederiz.

“Toplumsal Dönüşüme Katkı” Eğitimi

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü ile Yanındayız Derneği ve Kurtsan iş birliğinde, 31 Ocak Çarşamba günü “Toplumsal Dönüşüme Katkı” eğitimi düzenlendi.

“Dünyayı yeniden eşit şartlarda ve fırsatlarla, birlikte yaşadığımız bir ortak yaşam alanı haline getirmek istiyoruz'' şiarıyla yola çıkan Yanındayız Derneği’nin “Toplumsal Dönüşüme Katkı Projesi” kapsamında Eğitmen Ali Mert Karaköy tarafından verilen ve 2 saat süren eğitim, tüm İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne açık olarak gerçekleştirildi.

TÜYAP Gezisi

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü akademisyenlerinden Dr. Anıl Ural tarafından verilen "Fuar Yönetimi" ve "Uluslararası Fuarcılık" dersleri kapsamında, TÜYAP’a gezi düzenlendi. Gezi kapsamında TÜYAP'ı gezen öğrencilerimiz, ilgili birimlere ziyaret gerçekleştirdiler.

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Mentor Gümrük Müşavirliği ve DIŞYÖNDER ile Protokol İmzaladı

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, öğrencilerimizin sektörel deneyim kazanmaları amacıyla Mentor Gümrük Müşavirliği ve DIŞYÖNDER ile iş birliği protokolü imzaladı. Törene; Vekil Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Müge Çetiner, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu ve Dr. Hakan Çınar katıldı.

Ekol Lojistik Deposu Gezisi

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Ekol Lojistik Deposu Orkide Tesisi'ne 2 Mayıs Salı günü teknik gezi düzenledi. Sektörün önde gelen tekstil firmalarının ürünlerinin bulunduğu depoyu gezen öğrencilerimiz, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nde ders veren Öğr. Gör. Rüveyda Lokmanhekimin’in öncülüğünde full otomasyon sistemi incelediler.

KURTSAN Grup Genel Merkezi Gezisi

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, ülkemizin tarım, ilaç ve medikal sektörlerinde hizmet veren önemli şirketlerinden KURTSAN Holding’e 25 Nisan Salı günü teknik gezi düzenledi. Gezide, KURTSAN Holding’in dış ticaret, muhasebe , pazarlama ve insan kaynakları departmanları öğrencilerimize tanıtıldı. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nde dersler veren KURTSAN Holding Eş CEO’su Saltuk Karayalçın’ın ev sahipliğinde firma gezildi. Gezi kapsamında, firma ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü arasında staj protokolü için gerekli adımlar atıldı.